maandag 6 september 2010

Bernanke Co-Var

Bernanke gaat eindelijk over Co-Var lezen:
http://www.tijd.be/nieuws/archief/Greg_Mankiw_en_Ben_Bernanke_geven_boekenlijstjes_prijs-.8957823-1615.art?


Hopelijk is Bernanke al wat langer op de hoogte van covar als remedie voor spillovers als een provinciaal econoom als ik het er al over had in september 2008 bij de onder......gang van Fortis.
http://www.tijd.be/nieuws/archief/Blussen_Fortis_geslaagd-__nu_nog_branddeuren_plaatsen.8083394-1615.art?highlight=co-var

(Bovendien houden de banken bij de maturiteitsstructuur van hun balans als gevolg van deze risicomaatstaven onvoldoende rekening met de balansstructuur van andere banken. Dat zorgt ervoor dat als de solvabiliteit van een bank verslechtert en ze daardoor genoopt wordt activa af te stoten tegen dumpingprijzen, dat ook de solvabiliteit van andere banken in gevaar kan brengen. Het wordt dus tijd dat men in het bankwezen risicomaatstaven zoals Co-VaR introduceert. Die houden wèl rekening met dergelijke spillovers.) Ik vrees dat echter dat ook Covar een airbag zal worden die altijd werkt, tenzij je een ongeval hebt.

Misschien dat volgende grafiek een en ander duidelijk maakt:


2 opmerkingen:

  1. Als de boer beslist welk gewas hij dit jaar plant, kan hij zich baseren op statistieken over de ‘normale’ jaarlijkse regenval. Als hij echter beslist een huis op een bepaalde plaats te bouwen, zal hij met zijn gezond verstand ook met veel m...inder vaak voorkomende gebeurtenissen rekening houden. Dat soort beslissingen vergt echter oordeelkundigheid en ervaring, vaardigheden die de jongste jaren niet meer zo in trek waren.

    http://www.tijd.be/nieuws/archief/2010-_jaar_van_-____nieuwe_inzichten--.8279710-1615.art?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het probleem dat de toekomst anders zal zijn dan het verleden, werd weggewist door niemand minder dan POS
    http://www.tijd.be/nieuws/archief/Ken_uw_geschiedenis.8221236-1615.art?

    BeantwoordenVerwijderen